supermarkt winkelen

Wat we in de supermarkt wel doen, maar voor onze hypotheek niet.

Een hypotheek afsluiten, het is en blijft meer een noodzakelijk kwaad dan dat het nou echt een leuk product is om aan te schaffen. Dat moment dat je een huis ziet en daar ter plekke verliefd op wordt en het moment dat jullie bij de notaris zitten voor de overdracht van het huis, dat zijn de leuke momenten die de moeite waard zijn om op je facebook te delen. Die financiële afhandelingen in de tussentijd zijn noodzakelijk om jullie huis te kopen, maar echt leuk is het niet. Toch kun je vaak besparen op je hypotheek.

Dat gebrek aan interesse in je persoonlijke financiën vinden wij volkomen begrijpelijk. Ook wij snappen dat je van een hypotheek niet net zo blij wordt als van een nieuwe auto. Toch is het ook zo dat daardoor vele mensen teveel geld uitgeven aan hun hypotheek. Al 1 op de 5 hypotheken zou goedkoper kunnen als alle hypotheekverstrekkers aan rentemiddeling zouden doen*. En de gevallen waarbij het mogelijk is om de hypotheek over te sluiten en daarmee de maandelijkse hypotheeklasten flink omlaag te brengen zijn daar nog niet in meegenomen.

In de supermarkt zijn we met z’n allen enorm gefocust op koopjes om maar zo voordelig mogelijk onze boodschappen te kunnen doen. Maar als het gaat om onze hypotheek, ons pensioen en andere financiële producten dan zijn we daar het liefst zo min mogelijk tijd aan kwijt. We zijn ons er misschien niet van bewust dat onze financiële lasten echt een stuk omlaag kunnen en/of dat onze financiële situatie op lange termijn niet ideaal is.

Jouw hypotheek via ons afsluiten?
Onze adviseur is dol op puzzelen, en het vinden van een oplossing. Dat is wat hij zo leuk vindt aan zijn vak. Als onafhankelijk adviseur zijn wij niet gebonden aan de producten van één geldverstrekker. We hebben daardoor een veel breder aanbod in financiële producten. Daardoor kunnen wij vaak slimme combinaties maken waardoor jij voordeliger uit bent, nu en in de toekomst, of toch dat droomhuis kunt kopen. Onze adviseur vertelt je er graag meer over. Als je een keer wilt kennismaken, neem dan contact met ons op en plan dan een gratis kennismakingsgesprek in.

*Artikel van begin dit jaar na onderzoek van De Hypotheker onder 300.000 hypotheken.